Fedora 12 läppärille

Lopultakin pitkällisen etsimisen ja ähräämisen jälkeen löytyi Linux-versio joka toimi ns. suorilta HP dv5247eu – läppärissäni. Kyseinen toimiva kooste tottelee nimeä Fedora 12.

Ilman minkäänlaisia asennusongelmia sujahti tämä kooste KDE:llä varustettuna masinaan ja pienen alkusäätelyn jälkeen voin hyvillä mielin sanoa, että olen järjestelmään tyytyväinen. Edellinen laajempi Linux-käyttöni on parin vuoden takaa openSUSE 10.2:n kanssa ja Fedoran parissa tulikin huomattua kuinka paljon ollaan Linux-maailmassakin harpottu eteen päin. Tyylikkään työpöydän lisäksi kun miltei kaikki toimii kuten pitääkin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Jopa langaton verkkokorttini pelitti heittämällä vaikka ensi alkuun sen toimivuuteen suhtauduin skeptisesti.

Diggasin valtavasti näistä KDE:n Plasma-sovelmista, jotka tuovat mukavasti tyylikkyyttä työpöydälle ja monia enemmän ja vähemmän hyödyllisiä toimintoja. Enpä ole juuri koskaan GNOMEa käyttänyt vaan tunnustaudun KDE:n vannoutuneeksi käyttäjäksi. Ensimmäisellä asennuskerralla testasin kyllä GNOMEakin, mutta pienen tutkailun jälkeen asensin järjestelmän uudelleen KDE:n kera, joka kuitenkin lukuisista uudistuksistaan huolimatta on mulle se tuttu ja turvallinen vaihtoehto.

Läppärini muistikortinlukijaa en saanut pelaamaan, mutta positiivista oli huomata, että USB-tikut ja USB-levyasema toimivat ilman sen suurempia kikkailluja. Hienoa huomata kuinka näidenkin kanssa on menty isoin harppauksin eteen päin. Kauhulla muistelen niitä aikoja kun USB-Tikku piti omin pikku kätösin mountata konsolista.

Seikkailujani linuxin parissa voi seurtata Twitteristä

Ei Kommentteja

Comments Closed