Ensikosketus: LaFonera

Mikäpä olisi sopivampi blogimerkintä edellisen Invite-hysteria merkinnän jatkoksi kuin kirjoittaa sananen LaFonera WLAN-härpäkkeestä. Vastaanotin kyseisen mokkulan eilen perjantaina (2.3.2007) kymmenen päivän odottelun jälkeen. Mielenkiintoista millä periaatteella näitä laitteita lähetellään, sillä olen kuullut, että jotkut ovat odotelleet laitettaan parikin kuukautta. Ainakaan tilausjärjestyksessä laitteita tuskin lähetetään, mutta voisiko lähettämiseen vaikuttaa kuinka paljon laitteita kyseisellä alueella on käytössä? Asuinalueellani Myllyjärvellä Jyväskylässä ei ennen eilistä ollut kovinkaan montaa FON-laitetta “tulilla”, mutta kytkiessäni oman rakkineeni alkoi niitä myös lähialueelta löytymään enemmänkin, joten TNT toimitti niitä näköjään muuutamalle muullekin.

Laitteen kytkeminen oli helppoa. Privaatti-puoli “MyPlace” ilmaantui näkyville saman tien, mutta ensi alkuun julkinen puoli ns. “FON_AP” ei millään meinannut herätä henkiin. Testailin alustavasti yhteyttä Privaattipuolen kautta ja hyvinhän tuo tuntui toimivan. Täytyy kuitenkin heti kättelyssä jakaa muutama varoituksen sana eli jos olet innokas verkkopelien pelaaja voit kyseisen laitteen unohtaa heti kättelyssä. Peleissä pingit huitelevat melkoisen korkealla ja muutama mielenkiintoinen seikka oli, että löytyi jopa muutamia sivuja joille ei millään tuntunut laitteen kautta pääsevän. Liekö sitten syynä FON:n DNS, sillä on hivenen rasittavaa että mm. gmail-palveluun ei pääse, ei sitten millään.

Törmäsin myös laitteeni kanssa ongelmiin, sillä vaikka ohjeistuksen mukaan “connasin” julkisen puolen verkkoon en päässyt kuitenkaan surffailemaan http://wifi.fon.com sivulle ollenkaan rekisteröimään laitettani. Ohjeistuksen mukaan kun selaimen käynnistää pitäisi eteen aueta FON:n portaali, mutta näin ei itselläni käynyt. Kokeilin klikata myös aiemmin vastaanottamastani mailista: “Confirm your registration and become a FONERO!” löytyvää linkkiä “Confirm your registration” ja tuloksena oli sivu: “Ooops! Your FON account has not been properly confirmed. Please send an email to info@fon.com and we will help you solve this problem.” Joten valitettavasti homma tyssäsi siihen. Eipä muuta kuin lähettämään tukeen kyselyä, että mikäs tässä nyt on pielessä ja vastausta odottelemaan. Lupaustan mukaan vastauksen pitäisi tulla 24 tunnissa, mutta eipä ainakaan vielä mitään ole kuulunut paitsi vahvistusviesti, että tukipyyntöni on vastaanotettu.

Muutenkin laitteeni aikanaan jos satun sen joskus saamaan rekisteröityä tulee samaan paikkansa kytkimessä sillä pelkästään tuon “yli” surffailessa pelaamisen voi kokonaan unohtaa. Kaavailin käyttäväni netskua FON-härpäkkeen yli silloin kun haluan makoilla punkan pohjalla surffailemassa 🙂

Itse LaFonera-boksi on varsin suloinen, pieni ja siro vekotus. Yhteys ei kieltämättä ole hirveän vakaa, mutta asiansa tuo ajaa.

Tämähän se on nimenomaan “ilmaisuuden” varjopuoli. Jos jokin menee pieleen olet käytännössä omillasi.

edit. Päätinpä vielä kertaalleen kokeilla roplata laitetta ja poistin Laitehallinnasta kaikki verkkolaitteet ja käynnistin koneen uudelleen. Kun XP oli asentanut kaikki verkkolaitteet uudelleen niin kas perhana sehän alkoi toimimaan ja sain purkkini vihdoinkin rekisteröityä!

Ei Kommentteja

Comments Closed