Elementary Marlin

Elementary Marlin on tulossa oleva kevyt, kaunis ja yksinkertainen tiedostoselain, joka aikanaan korvaa Nautilus-elementary:n. Marlin on rakennettu niin Gnome3:n kuin GTK3:n varaan. Marlinin ydin on koodattu C:llä ja käyttölittymä Vala-ohjelmointikielellä, joka on “paranneltu C” eli se tuo modernien ohjelmointikielien ominaisuuksia wanhaan ja väsyneeseen C-kieleen.

Testaa uutta Marlinia.

Tässä vaiheessa kehitystä on suositeltavaa, että ainoastaan sovelluskehittäjät tai siitä kiinnostuneet koeajavat Marlinin, sillä kun ei vielä ole paljoa annettavaa tavalliselle käyttäjälle. Jos haluat sen kuitenkin katsastaa ja testata onnistuu se: Jordi Hernàndezin ohjeiden mukaisesti.

# Tested pocedure installation on maverick ubuntu 10.10
# just run this script: bash INSTALL_maverick
# thx to Jordi Puigdellívol (Gloobus) <<== That's is meee!!! 😀 sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-desktop/gnome3-builds sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install build-essential bzr git automake libtool sudo apt-get install gtk+3 gnome-common valac libgee-dev flex bison # Since Marlin in gtk3 and gtk2 themes dont work on gtk3 apps, you will also need a theme. You can get the ambiance and radiance themes using these commands: sudo add-apt-repository ppa:cimi/theming && sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade sudo apt-get install gtk3-engines-murrine # vala from git git clone git://git.gnome.org/vala cd vala ./autogen.sh --prefix=/usr make && sudo make install cd .. # gee vapi file sudo cp /usr/share/vala-0.10/vapi/gee-1.0.vapi /usr/share/vala-0.12/vapi/ bzr branch lp:marlin cd marlin ./autogen.sh --prefix=/usr make && sudo make install marlin

2 Comments

roni@laukkarinen.info'

Rolle

about 9 vuotta ago

Löytyisiköhän jostakin ohjetta rpm-pohjaisille... kiinnostaisi. Mulla on nautilus-elementary.

fmatic

about 9 vuotta ago

En ole missään vielä törmännyt ohjeistukseen kuinka tuo askarrellaan RPM-pohjaisiin järjestelmiin. Ihan mutulla arvon, että jos koosteelle on jo saatavilla gnome3 ja gtk3-palikat niin Marlinin kääntäminenkään tuskin tuottaa ongelmia.

Comments Closed