Diamond: Härkitään soittoääntä!

Moni Timantin käyttäjä on saattanut tuskailla muutaman soittoääneen ongelman kanssa. Tunnetuimmat ongelmat lienee [i]viive[/i] ennen kuin puhelin alkaa soimaan ja toinen “perinteinen” vaiva on liian hiljaa soiva soittoääni, vaikka laitteen “nupit ovat kaakossa”. Molemmat ongelmat olen jollain tapaa saanut laitteestani ratkottua ja laite on nyt käytettävyydeltään kohtuullinen.

Viive on varmaankin yleisin ongelma HTC:n laitteissa. Vaikutta siltä, että etenkin mp3-soittoäänien kanssa Diamondissa viive oli pahimmillaan yli 5 sekuntia. Ongelmaan on suhteellisen simppeli ratkaisu, jolla viivettä saa hieman alaspäin. Itselläni se on nyt luokkaa sekunti. Ongelman ratkaisuna on muokata soittoäänensä WAV-muotoon ja sijoittamalla ne Internal Storagen sijasta “puhelimen muistiin”. XDA:ssa olen huomannut joitain sekalaisia tweakkeja, mutta niitä kokeilemalla meni itselläni soittoäänet sen verran rankasti solmuun, etten niitä ole enää toistamiseen kokeillut. Varmasti jollain perussoittarilla tai kevyellä kilkutuksella viiveen saisi minimiin. Toinen kätevä tapa on laittaa WM:n asetuksista vaihtoehto: “Vibrate then ring“-asetus päälle, jolloin viive on olematon.

Entäpä sitten ratkaisu liian hiljaa soivaan soittoääneen? Luulisin ongelman perimmäinen syy on luurin surkeahko kaiutin, mutta hieman lisää tehoa soittoääneen saa asentamalla XDA:n Phone volume problem solved-ketjusta viestistä no. 108 löytyvä Audio Lighter Boost. Kyseisellä filetsulla mielestäni soittoäänet rallattelivat riittävän kuuluvalla tasolla, joten suosittelen kokeilemaan ja kuuntelemaan omin korvin.

Ei Kommentteja

Comments Closed