CrunchBang ja TouchPad

Tänäänpä on tullut syydettyä merkintöjä blogiini Linux-aiheista ja tässäpä yksi lisää. CrunchBang Linuxin parissa urheillessani huomasin, että tuossa oli laattahiiren eli TouchPad:n klikkaus-toiminto oletuksena päällä. En ole koskaan suuremmin sitä fanittanut, sillä se on meikäläisen käytössä aivan liian herkkä ja laattaa tulee napautettua turhan herkästi, joten halusin poistaa sen kokonaan käytöstä, sillä laatan alla olevat namiskat riittävät klikkailuun. Enpä vaan äkkisältään löytänyt valikoista asetusta, jolla se otetaan pois päältä. Siispä tämä on tehtävä käsipelillä. Onko tähän olemassa helpompaa tapaa? Kertokoon joka CrunchBangia paremmin tuntee, mutta asiaan eli napautuksen (touch-to-click) poisto TouchPad:sta.

Selvitetään laattahiirulaisen info.product – arvo hakemalla input.touchpad kohtaa lshal:n tuottamasta datasta:
Päätteessä loitsitaan: lshal > hal.txt && gedit hal.txt ja avautuvasta filetsusta haetaan kohtaa input.touchpad. Omassani arvo oli: SynPS/2 Synaptics TouchPad

Komennetaan päätteessä: sudo cp /usr/share/hal/fdi/policy/20thirdparty/11-x11-synaptics.fdi to /etc/hal/fdi/policy/11-x11-synaptics.fdi
Komennetaan päätteessä: sudo gedit /etc/hal/fdi/policy/11-x11-synaptics.fdi ja etsitään kohtaa info.product, joka vastaa ensimmäisessä toimenpiteessä löydettyä ja lisätään sen alapuolelle seuraavat rivit, jotka poistavat laattaklikkauksen:

<merge key="input.x11_options.TapButton1" type="string">0</merge>
<merge key="input.x11_options.TapButton2" type="string">0</merge>
<merge key="input.x11_options.TapButton3" type="string">0</merge>

Käynnistetään hald-daemon uudelleen komentamalla: sudo /etc/init.d/hal restart
Käynnistetään X-uudelleen yhdistelmällä: ctrl+alt+backspace tai vaihtoehtoisesti käynnistetään kone uudelleen ja kas vain sinne häipyi tuo raivostuttava laatan napautuksesta tapahtuva klikkaus.

Ei Kommentteja

Comments Closed