CDMA-portatut Android 2.1 ROM:t HTC Herolle

CDMA-leakista muokatut Android 2.1 ROM:t GSM HTC Herolle on ollut saatavilla jonkin aikaa. Suosituimmat muokkaukset ovat mm. Villain ROM 5.2 ja SenseHero 2.1. Sinänsä kumpikin toimivat mallikkaasti ja allekirjoittaneella oli Villan ROM 5.2 pitkään puhelimessani.

Ongelmaksi muodostui omalla kohdallani juurikin tuo CDMA, joka aiheuttaa tekstariongelman. Viestit kyllä lähtevät hienosti, mutta se suurin ongelma on viestin pilkkoutuminen jos merkkimäärä ylittää 160. Eli CDMA-pohjaisella ROM:lla ei “putkitettua” tekstaria voi lähettää vaan jos viestin kokonaispituus on vaikkapa kolmen viestin mittainen lähetetään se kolmena tekstarina eikä yhtenä isona.

Onhan toki Androidin rajoituksena muutenkin tuo kolme viestiä jolloin viesti muutetaan automaattisesti MMS-viestiksi, joka on ihan ok ja sen kanssa oppii elämään mutten paljon tekstaavana sulata sitä että kirjoittaessani vaikkapa neljän viestin mittaisen ketjutetun viestin vastaanottaja saa neljä tekstaria. Rasittavaa! Siispä paluu takaisin Cupcaken pariin ja kiltisti odottamaan sitä virallista 2.1-versiota HTC:n pajalta…sitten joskus ens kuussa 😉

Ei Kommentteja

Comments Closed