Android Market toimimaan halpislaitteissa.

Edullisia android-pohjaisia tableteja on saatavilla kaukoidän pajoilta pilvin pimein. Näitä varsin päteviä laitteita on liikkeellä jos jonkinlaisia ja nimien sekä ominaisuuksien kirjo on laaja. Tunnetuimpia lienee: iRobot apad, epad, flytouch, eken, pandigital, Rocktab yms. Alustat vaihtelevat android-versioista 1.5 aina 2.2:n saakka. Oma laitteeni tottelee nimeä iRobot apad, joka pohjautuu Rockchip-piiriin. Tehdasasennuksena laitteessa on android 1.5-versio, joka alkaa olemaan jo melko iäkäs versio tehokkaaseen käyttöön. Suosittelenkin näiden halpislaitteiden, joissa alustana on joko 1.5 tai 1.6 tutkailemaan harrastajien tuottamia viriteltyjä android-versioita. Parhaimpia paikkoja näiden kalastamiseen ovat Slatedroid ja AndroidTablets.net.

Muutamia rasittavia pienen pieniä ongelmia saattaa olla luvassa näiden kaukoidän ihmevempaimien kanssa lähinnä yhteensopivuuden ja etenkin Android Marketin kanssa. Laatassa saatta toki Market toimia ja sieltä on mahdollista jopa ladata jotain, mutta koska laitteet ovat sekalaista seurakuntaa mitä merkillisimmillä nimillä ei sitä välttämättä tunnisteta oikein sovelluskaupassa ja pahimmillaan tarjolla on vain kourallinen sovelluksia ladattavaksi. Oheinen pieni kikka kuutonen ratkaisee poikkeuksetta 99% näistä ongelmista. Itse olen kaikki mahdolliset android-pohjaiset laitteet saanut pelittämään marketissa näillä toimenpiteillä.

1. Käynnistä market kertaalleen ja kun sovellus on latautunut sulje se saman tien (home namiskan painaminen riittää)
2. Navigoi kohtaan: Settings – Applications – System Applications – Market ja klikkaa “Clear Cache” ja sitten “Force Stop”. (Vaihtelee alustoittain)
3. Paina back-namiskaa kerran ja etsi listalta “Google Services Framework” ja valitse “Clear DATA” ja “Force Stop”.
4. Siirry takaisin home-näyttöön ja käynnistä market uudelleen ja jos teit vaiheet 1 – 3 oikein pitäisi market antaan nyt virheilmoituksen. Jos ei, toista vaiheet uudelleen.
5. Käynnistä laitteesi uudelleen ja avaa market
6. Sulje jälleen market ja käynnistä laite uudelleen
7. Käynnistä market ja nyt pitäisi sovelluksia löytyä huomattavasti enemmän

Ei Kommentteja

Comments Closed