Android 5.0.2 – Sony Xperia Z1C

Tänään alkoi hiljoksiin ympäri maailmaa Android 5.0.2 – päivityksen jakelu Z1C:lle. Vielä en nähnyt jakoa suomessa, joten hätäisenä kaverina koppasin Israelin-version XperiFirm:n avustuksella ja ”fläsäytin” sen Flashtool:n avulla. Kieliasetuksetkin olivat kerrasta oikein ja muutenkin kaikki näyttäisi olevan kunnossa, siitäkin huolimatta, etten tehnyt täydellistä tyhjentämistä, vaan flashasin niin että kaikki sovellukset ja asetukset jäivät talteen. Tärkeää on, että kaikki ylimääräiset KitKat-tweakit on poistettu kuten vaikkapa Xposed Framework-modulit.

Selkeitä muutoksia ovat suuremmat kuvakkeet. Lisäksi alapalkin softanamiskat ovat kokeneet muutoksen. Muita miellyttäviä ominnaisuuksia ovat mahdollisuus siirtää sovellukset SD kortille, jota ei KitKat:ssa ollut tarjolla Sonyn laitteille. Myös Stamina-tilaan on lisätty UltaStamina ominaisuus. Lyhyen testiruppeaman jälkeen voin sanoa, että Lollipop on pelannut luurissa varsin mallikkaasti. Mielenkiinnolla jään odottelemaan root:a ja kuulostelemaan muiden käyttäjien kokemuksia tästä. Ensivaikutelma on positiivinen.

Kunhan loputkin koodaajat vielä saavat sovelluksensa tukemaan material design:a ja hyödyntävät mm. tuota status bar:n ”värjäystä”, jolloin yläpalkin väri muuttuu vastaamaan sovelluksen värimaailmaa, kuten iOS:ssa on ollut jo jonkin aikaa, niin johan alkaa näyttämään kaikin puolin hyvältä. Vielä on monia sovelluksia, kuten vaikkapa WhatsApp, joka ei tuota värjäystä hyödynnä, joten sovellus näyttää hieman kököltä kun yläpalkki ei sulaudu sovellukseen. Tämän toki voisi kiertää root:lla ja soppelilla Xposed-modulilla, mutta tätä kirjoittaessa ei root:a tähän luurin löydy.  edit. Tämä johtuukin ilmeisesti siitä, että Sony on poistanut tämän standardin AOSP Android 5:n ominaisuuden ja korvannut sen omalla läpinäkyvällä virityksellään.

 

Plussat ja miinukset tähän mennessä:

+ Ilmoitukset rokkaa

+ Sovellusten siirto SD-kortille (puuttui KitKat:sta Sony Xperia laitteissa)

+ Yleisvaikutelma

– Värjäytyvä status bar korvattu läpinäkyvällä (eiköhän sovellukset aikanaan päivity tukemaan tätäkin)

– Kuvakkeet liian suuret (tähänkin varmaan tottuu)

– Lagittaa välillä hulluna

 

Ei Kommentteja

Kommentoi kirjoitusta:

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked