Uskoni ja luottamukseni Elisaan alkaa vähitellen olemaan jo sitä luokkaa, että harkitsen vakaasti haluanko kyseisen yhtiön asiakkaana enää jatkaa. Elisalta nyt olen tottunut odottamaan mitä merkillisimpiä asioita, mutta viimeisin niitti Elisan arkkuun oli saamani lasku palveluista. Ennestään on jo lievästi minua nyppinyt tämä “kahden kuukauden laskut samassa paketissa” ja siinähän on sitten yhdessä köntässä kaikki palvelut niin kaapelimodeemi kuin digitaaliset maksutelevisio-palvelutkin. Riemuni oli rajaton kun tänään avasin Elisan laskun. Jumalauta 190€ ja sentit päälle kahdelta kuukaudelta. Hetken aivot löivät loukkua ja nieleskelin päiväkahviani ajatellen, että mitä vittua? Tarkempi laskun tuumailu osoitti, että pieleen menee taas ja rankasti.

Tilaamiani palveluita ovat Elisa Kaapelimodeemi ja digitaalisia maksutelevisio-paketteja: MTV3, Discovery ja Disney. Tähän asti Elisan Nepalissa sijaitseva laskutus oli selvinnyt mallikkaasti, mutta hepä ovatkin keksineet tuottoisan tavan kasvattaa Elisan tulosta eli laskulleni oli myös ilmaantunut ylimääräisä palveluita joita en ole tilannut. Tällaisia olivat: Canal + Total-paketti, sekä Digivastaanottimen vuokra!

Seuraava luonnollinen vaihe oli asiakaspalveluun soitto. Ei liene kenellekään yllätys, että asiakaspalveluun joka puolestaan sijainnee Bhutanissa sai jonottaa ja kauan. Kuunneltuani jo kyllästymiseen asti luuristani niitä perkeleen rimputuksia, joita populaarimusiikiksikin kutsutaan sain lopulta ylienergisen ”aspa-tädin” langan päähän. Selvitin asiani omintakeisen värikkäästi, mutta kuitenkin lähes jokaisen ymmärtämässä muodossa mahdollisimman selkeästi artikuloiden, jolloin “aspa-täti” luki kuin suoraan jostain hemmetin: ”Asiakaspalvelijan kultaisesta käsikirjasta” ladellen: “Sosiaaliturvatunnus”?, “Mistä soitatte”? ja “Mitä asianne koskee”? Miksi minulle tuli tunne ettei minua kuunneltu?

*Huoh* siis selitäpä sama asiaa uudelleen juurta jaksaen. Lopulta kun sain jotenkin viestini menemään perille aiheutti jo ensimmäisen raivonpurkauksen hiipimisen tajuntaani ”aspa-tädin” vastaus ettei hän nyt tästä koneeltaan näe muuta kuin, että palveluinani ovat Elisa kaapelimodeemi, MTV3-, Discovery- ja Disney-paketit. Voi elämän kevät! Olisimme molemmat säästyneet tältä n. 5 minuuttia kestävältä turhalta keskustelultamme jos rouva (neiti) asiakaspalvelija olisi vaivautunut kuuntelemaan heti kättelyssä mitä asiasta sanoin. Kun katsoin puhelun aikana myös ”Oma-Elisa”-palvelusta aktiivisia palvelujani oli siellä juuri mainitsemani paketit ilman Canal + Totalia ja samat näki myös ”aspa-täti”. Nämä ylimääräiset ovat vain “joutuneet” vahingossa laskulleni.

Seuraavaksi minua yritettiin yhdyttää anteeksi yhdistää laskutukseen, (joka siis sijaitsee Nepalissa?) jossa ei *YLLÄTYS, YLLÄTYS* kukaan vastannut. Tässä kohdin vitutuskäyrä koki dramaattisen pompsahduksen. Miksi, oi miksi näin yksinkertaisesta asiasta saadaan näin tavattoman vaikea? Asiakaspalvelu kuitenkin ystävällisesti jätti soittopyynnön laskutukselle ja kehoitti minua odottelemaan Nepalissa sijaitsevan laskutuspalvelun yhdyntäyrityksiä. Ei sieltä Nepalista kuitenkaan niin vain soitella asiakkaille sillä ei sieltä mitään ole asian tiimoilta kuulunut. Mulla on kummallinen kutka, että joudun asian kanssa painimaan vielä useamman kerran, että saan laskun oikaistuksi ja puheluita menee niin Nepaliin kuin Bhutaniin…

Mielenkiintoista olisi tietää kuinka monelta ihmiseltä laskutetaan ylimääräisiä palveluja? Monihan ei välttämättä kiinnitä laskuunsa tuon taivaallista huomiota vaan maksavat sen onnellisesti ja mukisematta tai epäilevät itse sählänneensä jotain sillä herran pelko on viisauden alku.

Aiemmin kun vastaavat palvelut ostin paikalliselta Jyväsviestinnältä kaikki sujui mallikkaasti. Ongelmat hoituivat puhelimitse tai sähköpostilla, mutta ensimmäiset merkit siitä että hulinaksi tämäkin menee on kun Elisa otti Jyväsviestinnän asiakaspalvelun hoitoonsa. Kun Jyväsviestintä lähti lopullisesti Elisan kelkkaan on kaikki mennyt päin seiniä. Virheitä toki sattuu ja niitä sattuu kenelle tahansa, mutta ne virheet tulee oikaista ja mielellään HETI!

Elisa, Elisa…ei näin, ei todellakaan näin!

RaivoGalleria palkitsee Elisa Oyj:n ansiokkaasta toiminnastaan viidellä Raivo-tähdellä! Lämpimät onnittelut!

Ei Kommentteja

Comments Closed