Rainbowstream

rainbowstream

Wow! Tällaista olen kaipaillut kauan. Täysiverinen CLI Twitter-sovellus. Rainbowstream on Pythonilla tuotettu sovellus, joka kattaa kaikki tarpeelliset toiminnot Twitterin käyttämiseen aina DM myöten. Sovelluksesta löytyy jopa vaihtoehtoisia teemoja ja tekstipohjaiseksi sovellukseksi se näyttää hyvälle ja on miellyttävä käyttää. Rainbowstream on laajasti muokattavissa mieleisekseen. Voitaisiin sanoa, että sovellus on yhtä näppärä kuin Irssi IRC-käytössä. Pitkästä aikaa jotain uutta ja erilaista. Olen vaikuttunut.

 

Mistä sen saa ja kuinka se asennetaan?

Tarvitset koneen, jossa on Python ja pip (2.7.x or 3.x). Testannut olen sekä Linuxissa, että Mac:ssa ja molemmissa se toimii vallan hienosti. Riennä siis mäyräkoiran innolla osoitteeseen http://www.rainbowstream.org , josta löytyy tarvittava dokumentaatio asentamiseen ja käyttöön. Tiivistetysti homma sujuu näin päätteessä loitsien.

  • python –version (tarkista mikä Python-versio koneellesi on asennetuna)
  • Aja päätteessä komento: sudo pip install rainbowstream (Python3 käyttäjät komentavat sudo pip3 install rainbowstream)
  • Suorita komento: rainbowstream

Suositeltavampaa ja turvallisempaa on käyttää virtualenv:a ja se oli tapa, jolla Rainbowstreamin sai asennetua OS X Yosemiten

  • sudo pip install virtualenv (tai sudo pip3 install virtualenv)
  • virtualenv env (Python3 – virtualenv -p /usr/bin/python3 venv source venv/bin/activate)
  • sudo pip install rainbowstream

Tämän jälkeen sovellus on käyttövalmis. Komenna joko rainbowstream tai rainbowstream -iot (joka näyttää tweettien kuvat suoraan päätteessä) ja seuraa ohjeita. Rainbowstream sisältää laajan kirjon komentoja, jotka löytyvät dokumentaatiosta.

 

4 Comments

deon@google.fi'

De0n

about 6 vuotta ago

Kiitos tästä vinkistä! Täähän on melko makee tekele. P.S RaivoGalleria mobiiliteema toimii oudosti.

fmatic

about 6 vuotta ago

Kiitos kommentista. Täytyypä tsekata mikä siinä mahtaa olla vikana :-)

mikke@gmail.com'

Mika M

about 6 vuotta ago

Kiitti minunkin puolestani tän esittelystä. Itse en saanut tätä asennettua kun tuli virheilmoitus jostain puuttuvasta osasta...

fmatic

about 6 vuotta ago

Yrititkö asentaa Linuxiin vai OS X? Kokeiles ensin: sudo easy_install rainbowstream - oletan, ettei tuollakaan toimi, mutta katso minkä riippuvuuden puutteesta varoittaa? Kokeile asentaa puuttuva osa komennolla sudo pip install PAKETTI - esim: sudo pip install six - Toivottavasti saat toimimaan :-)

Comments Closed